Mothman eller Møllmannen som han heter på norsk er en legendarisk skapning som først angivelig ble sett i Point Pleasant område i West Virginia fra 15. november 1966 til 15. desember 1967. Den første avisen rapporten ble publisert i Point Pleasant Register datert 16 november 1966, med tittelen “Couples See Man-Sized Bird…Creature…Something”.

12 November 1966, fem menn som skulle grave en grav på en kirkegård i nærheten av Clendeni, dei hevdet å ha sett en menneske-lignende figur som fløy lavt fra trærne og over hodene deres. Dette blir betraktet som det første kjente observasjonen av det som skal bli kjent som Mothman.

Kort tid etter, den 15. November 1966 Fortalte for unge par (Roger og Linda Scarberry, og Steve og Mary Mallette)  fra Point Pleasant politiet at de så en stor hvit skapning som hadde øyne som glødet rødt når lysene fra bilen lyste på den. De beskrev det som en flygende mann med ti fots vinger. Den fulgte bilen mens de kjørte i et område av byen som er kjent som “TNT-området”.

I løpet av de neste dagene melder andre om lignende observasjoner. To frivillige brannmen som observerte den kunne beskrive den som en “stor fugl med røde øyne”. Manson County Sherriff George Johnson kommenterte at han trodde de observasjonene var på grunn av en uvanlig stor hegre han kalte “shitepoke”.

Dyreliv biolog Dr. Robert L. Smith ved West Virginia University fortalte reportere at alle beskrivelsene og observasjonene passet sandhill Crane. En stor amerikansk krane nesten like høy som en mann med syv fots vingespenn og sirkler av rødlig farge rundt øynene. At fuglen kan ha vandret ut av sin trekkrute kunne være sannsynlig.

Legenden sier at klyngen av illevarslende Mothman observasjoner i 1966 og 1967 var faktisk en demon som forutsa en forferdelig katastrofe. Den 15. Desember 1967 kollapset Silver Bridge og tok med seg 31 biler ned i det iskalde vannet. 46 mennesker mistet livet og ni ble alvorlig skadet.

Point Pleasant holdt sitt første ordinære Mothman Festival i 2002, og en 12 meter høy metallisk statue av skapningen. Denne ble laget av kunstneren og skulptøren Bob Roach og ble avduket i 2003. The Mothman Museum and Reasearch Center åpnet i 2005 og drives av Jeff Wamsley. Festivalen varer en helg og blir avholdt den tredje helga i september hvert år. Det finnes en rekke arrangementer som holder på under festivalen som for eksempel gjestforelesere, utstillinger og turer med fokus på det kjente områdene i Point Pleasant.

This slideshow requires JavaScript.