mikke_mus_selvmord

Som dere leste i mitt siste innlegg var Mikke Mus og Langbein tilhengere av amfetamin på 1950 tallet. Nå skal jeg ta for meg den gangen Mikke Mus prøvde å ta selvmord, kjempet mot opium smuglere og fornermet en transvestitt.

Sannheten er at den helium stemte tegneserie gnageren ikke var så familie vennelig i sine tidligere år. La oss se på de gangene Mikke prøvde å begå selvmord.

mikke_mus_selvmord_stripeDen mest snodige Mikke Mus eventyret var historien som kjørte fra 8. Oktober til 20. Oktober 1930. I følge tegneren Floyd Gottredson, ble Walt Disney inspirert av Harold Lloyds komedie ”Haunted Spooks”, hvor hovedpersonen prøver selvmord og feiler på en slapstick måte.

I 1975, minnes Gottfredson møtet hvor Disney viste frem Mikkes bortgang.
En ting som jeg aldri vil glemme, og som jeg fortsatt ikke forstår var da han sa. ”Hvorfor ikke gjøre en serie av at Mikke prøver å begå selvmord?” Så jeg sa, ”Walt! Du tuller!” Han svarte: ”Nei, Jeg tuller ikke. Jeg tror du kan få en masse morsomme ting ut av det.” Jeg sa: ”Jøss, Walt. Jeg vet ikke. Hva tror du Syndicate vil tenke om dette? Hva tror du redaktørene vil tenke? Og leserne?”  Han sa: ”Jeg tror det vil være morsomt. Gå videre og gjøre det.” Så jeg gjorde kanskje ti dager av Mikke som prøver å begå selvmord, hoppe av bruer, prøver å henge seg.

Men merkelig nok gjorde Syndicate ikke noen protester. Vi hørte ikke noe fra redaktørene, og Walt sa: ”Ser dere! Der var morsomt. Jeg sa at det ville være.”

Mikke bestemmer seg til slutt for å leve etter noen søte dyr overbeviser ham om ikke å henge seg. (”Når jeg ser inne smilende ansikter, føler jeg meg skamfull! Det er ikke slik en dårlig gammel verden tross alt! Det tok et ekorn å bevise hva en mutter jeg var!”) Og la oss ikke glemme, 13 år senere prøver Dolly Duck det samme.

I en historie fra 1934 blir han fanget av sin fiende Svarte Petter som smugler opium.

mikke_mus_opium

Til slutt var det denne hendelsen, der Mikke angrep en transvestitt.

mikke_mus_transeHåper jeg ikke har ødelagt barndommen til noen med dette, personlig mener jeg at Disney var bedre før. Fortell din mening, var det bedre før?