I dag fekk jeg et spill som jeg har ventet en liten uke på, Creatures Card Game (Creatures kortspill). Spillet i seg selv er ganske enkelt å lære pluss det er ganske underholdende.

Litt om spillet og hva det går ut på. CREATURES er en kreativ, strategisk kortspill som blander vennlig konkurranse med en god latter! Den er beregnet for 2 til 6 spillere i alderen 8 og oppover. Spillet består av 96 spillkort som består av enten en “front”, ” midt”, eller “bak” del av 32 spesielle dyr. Hvert dyr er illustrert i de tre kortene, og inkluderer en morsom faktum om at dyr og en tilsvarende ‘styrke’ verdi som strekker seg fra 1-10 (f.eks en mygg er styrke-1, og en grizzlybjørn er styrke-10).

Gameplayet oppstår med at spillerne må mikse og matche “front”, “midt” og “bak” del av kortene i sin hånd for å skape helt nye skapninger, og føre angrep mot skapningene i andre spillernes hender. For eksempel “front” av Octopus (4), ‘midten’ av Hippopotamus (7), og “baken” av Armadillo (1) kombineres for å skape OC-Pota-dillo (12)!

De illustrerte delene av hvert kort justeres for å skape et bilde av den nye skapningen med et nytt moro faktum. En skapning som erobrer alle andre aktører i en enkelt tur blir en “Champion”. Kan du være den første til å oppnå 5 ‘Champions’

Selve spillet er laget og designet av Tayler og Angie Panian, pengene til prosjektet har de fått gjennom siden kickstarter.com som er en siden der man kan investere i prosjekter. Dei klarte å skaffe 56,173 dollar som tilsvarer 331011 norske kroner.

Hva jeg mener om spillet? Jeg mener at dette er et veldig gøy spill som får fart på fantasien og bringer frem en latter over de rare skapningene man kan lage. Kortene er veldig enkelt laget og man trenger ikke noe mer farger eller detaljer for at det skal bli gøy. Reglene er veldig enkle og det tar ikke lang tid før man har sett seg inn i dem og er klar for å spille.

Dette er et spille jeg vil anbefale på det sterkeste både for voksne og barn, minuset er at det er på engelsk så man må kunne forstå engelsk for å ha noe glede ut av det.

Spillet kan kjøpes her.

10/10